Week 1

Afgelopen weken zijn we begonnen om met €100 per week te leven. Hier lees je hoe onze eerste week ging en of het beviel.

Maandag ben ik eerst naar de groenteboer gegaan. Daarna door naar de kluswijs om een extra sleutel te laten maken voor de trekker. De Kruidvat was een grote kostenpost, hier kocht ik ondergoed voor vriendlief en medicijnen.

Dinsdag was ik niet al te fit en ben samen met Maeve naar mijn ouders gegaan. Aan het einde van de dag kreeg mijn moeder te horen dat ze geslaagd is voor een nul-meting en thuis mag werken. Om dit te vieren hebben we met zijn allen pizza gegeten.

Woensdag ben ik naar de slager geweest om vlees te halen. Donderdag heb ik boodschappen gedaan voor aankomende week. We hebben nog veel in de diepvries liggen en hoefde weinig verse producten te halen. Ik moest nog wel naar de Kruidvat om babyvoeding te halen, dit was bij de jumbo op.

Vrijdag hebben we Sinterklaas inkopen gedaan, dit valt buiten ons weekbudget. Zaterdags eten we (bijna) altijd bij mijn ouders en zondag hebben we eten afgehaald.


Uitgaves: :


~ Kruidvat - €10,00

~ Kruidvat Kleding - €25,00

~ Groenteboer - €4,40

~ Kluswijs - €4,95

~ Slager - €3,20

~ Lidl - €6,40

~ Jumbo - €6,25

~ Kruidvat ( Maeve ) - €13,25

~ Afhaal - €21,50


Totaal : €94,95

Dit betekend dat we €5,05 hebben overgehouden. Voor de eerste week vind ik dit niet slecht.


Wat hebben we geleerd?

Deze week hebben we echt geleerd om te na te denken wanneer we welke uitgave gaan doen. Normaal doen we alle uitgave die we willen doen aan het begin van de maand en aan het einde van de maand de conclusie trekken dat we eigenlijk teveel hebben uitgegeven en weer terug moeten boeken van de spaarrekening.


Volgende week :

Aankomende week hebben we iets minder budget door een verjaardag. Hiervoor houden we rond de €30 aan. Vriendlief heeft nog een lijstje voor de trekker wat ie wil kopen en hier willen we elke week iets van kopen.

Gelukkig hoeven we weinig boodschappen te halen. In de diepvries liggen al een aantal porties klaar.