De laatste €3308,25 tot we schulden vrij zijn!

Schulden hebben is nooit fijn. Je betaalt er iedere maand voor en vaak met rente. Bij persoonlijke leningen ligt het rente percentage tussen de 5% en 12%!


Gelukkig betalen wij over onze schulden geen rente. Eind 2019 kregen we een rekening van de gemeente, voor het wijzigen van de woonbestemming. De woning die we in oktober 2018 kochten zat een werkbestemming. Om dit volledig gefinancierd te krijgen moest we het om laten zetten naar een woning bestemming. Kosten totaal €4099,95.


De tweede schuld die nu nog loopt is de afbetaling van de zonnepanelen. Dit kost ons €3500. Gelukkig hebben we onze 3e schuld al afbetaald. Dit was teveel ontvangen zorgtoeslag en dit was €639.


Totaal som van alle schulden samen was €8238,95. Inmiddels zijn we druk bezig geweest om alles af te betalen. De teveel ontvangen zorgtoeslag hebben we inmiddels afbetaald! Nu zijn we druk bezig om de zonnepanelen af te lossen. Op dit moment staat hier nog een kleine €1500 van open. Door de belasting teruggave van de zonnepanelen hopen we dit voor september te hebben afgelosten. Voor de gemeente staat er ongeveer nog €1850 open. Dit hopen we voor het einde van het jaar af te lossen.


De totaal schuld die nu nog open staat is : €3308,26.


We hopen aan het einde van het jaar schulden vrij te zijn. Dit scheelt ons maandelijks een hoop geld. Nu er een kleintje op komst is zullen onze uitgave zeker gaan veranderen. Behalve dat gaat er sowieso iets veranderen aan onze inkomsten, vriendlief gaat vanaf volgend jaar een dag minder werken! Dit is voor een extra motivatie om aan het einde van het jaar alles te hebben afbetaald.Naast deze schulden hebben we natuurlijk ook nog een hypotheek. Hierop lossen we dit jaar €100 euro per maand extra af, volgend jaar hogen we dit op naar €150 per maand. Hier kiezen we bewust voor om over 20 jaar hypotheek vrij te zijn.


Ook heb ik een kleine studieschuld. Op het moment dat ik mijn diploma haal wordt dit kwijt gescholden. Daarom lossen we hier niet op af.