Corona Virus

Corona virus, hoe het ons aan het denken heeft gezet 


Afgelopen maanden werden we in de ban gehouden door de corona virus. Nu de maatregelen versoepelen kijken wij alvast weer een beetje vooruit.


Om eerst terug te kijken , vooral op financieel gebied. We werken beide in loondienst en hebben aan onze inkomsten weinig gemerkt.


Ik werk in de vliegtuig branche. Bij de locatie waar ik werk is het voornamelijk op militair gebied en zien we ons werk niet terug lopen. Bij vriendlief, die werkt bij een kantoormeubel fabrikant , hebben ze het wel gemerkt.

Toch maakt we ons best wel zorgen. Stel, als 1 van ons zouden worden ontslagen, kunnen we hier dan nog blijven wonen en alle vaste lasten betalen? Gelukkig was het antwoord ja.

Wel zou het betekenen dat we dingen zouden moeten laten:


Auto:


Voor het werk zijn we beide een auto nodig en dit is een grote kosten post. Gemiddeld kosten de auto’s ons zo’n €500 per maand. Als we het met 1 auto zouden kunnen doen scheelt dat al snel 200 euro per maand.


Uiteten / afhalen :


Afgelopen maand hebben we het uiteten gaan niet echt gemist. Het was de eerst maand dat we ons uiteten budget niet hebben overschreden. FEESTJE! Het afhalen gaat hier nogal makkelijk. Hier zouden we maandelijks rond de €100 op kunnen besparen.


Zakgeld :


Gemiddeld hebben we rond de €500 euro zakgeld. Hiervan kopen we alle spullen, kleding en gereedschap. Vriendlief is vaak spullen nodig voor in de schuur. Ondanks het z’n grote hobby is zouden we hier het meeste op kunnen besparen.


Aflossen :


Maandelijks lossen we extra af op de hypotheek. Standaard is dit €100 euro, daarboven op komt af en toe nog een extraatje als we bijvoorbeeld winstdeling krijgen. Hierop zou ik liever niet besparen maar in geval van nood zou het kunnen.


Na het uitrekenen was ik best wel gelukkig, we kunnen ons redden van 1 loon. Voor in de toekomst willen we onze vaste lasten laag houden en kijken waar we nog extra op zouden kunnen besparen om misschien in de toekomst allebei nog minder te gaan werken.