Boodschappen


Zijn boodschappen zoveel duurder geworden?


Afgelopen weken ben ik bij verschillende supermarkten geweest om de prijzen te vergelijken, ook ten opzicht van eind vorig jaar.


Ons boodschappen budget zit gemiddeld rond de €300, incl koopzegels, per maand, 2 personen. Hiernaast hebben we nog €100 euro om uiteten te gaan of eten te bezorgen.


We wonen vlakbij de grens en doen daar 1 keer per maand onze boodschappen. Hier halen we frisdrank, kaas, kattenvoer en verzorgingsproducten. Voor een 1,5 liter fles Pepsi betaalde we afgelopen week €0,96 terwijl dit in Nederland rond de €1,63 kost.


Meestal haal ik op vrijdag de boodschappen. De zondag ervoor schrijf ik alvast op wat waar in de aanbieding is en in de loop van de week de producten wat we nodig zijn zoals boter. Vrijdagochtend maak ik het lijstje compleet met de rest van de boodschappen.


Meestal ga ik naar de jumbo en lidl. Deze winkels zitten naast elkaar en parkeren is hier het makkelijkste.


Bij de jumbo haal ik de A-merken. Sommige producten hebben we een voorkeur voor en hierop besparen we liever niet. Wat mij opviel was dat vooral de groente duurder was geworden. Bijvoorbeeld bloemkool, op 20 juni kostte een bloemkool €3,49. Een week later bleek ie bij de Boni in de aanbieding voor €1,49.


Vooral A merken verschilt per supermarkt nog al eens. De kruiden van Conimex voor Nasi speciaal. Bij de jumbo €1,08, Albert Heijn €1,09 en de boni €0,96. We eten gemiddeld 1 keer per week nasi of bami en hiervoor gaan we tegenwoordig naar de boni. Deze zit in het dorp waar mijn ouders wonen en doen dit in 1 rit.


Albert Heijn had afgelopen week een leuke aanbieding met chips. Normaal betalen we voor een zak €1,49 bij de jumbo, Albert Heijn was 3 zakken voor €2,50. Hiervoor zijn we speciaal heen gereden en wat meer van meegenomen.


Bij de lidl verkopen ze pakjes met flinterdunne achterham. Gemiddeld gaan er 2 pakjes per week door. Op dit moment kostte een pakje €1,39, begin januari zaten ze op €1,30. Dit verschil lijkt klein maar er zijn meerder producten omhoog gegaan, voornamelijk groente en fruit.


Wat mij voornamelijk opviel was dat vooral de A-merken veel in prijs verschillen. Het kan voor sommige producten wel uit om naar een andere winkel te gaan. Dit scheelt ons gemiddeld per week zo’n €3. Als we dit elke week zouden doen scheelt het op jaar basis €156. Toch een leuk zakcentje!Afgelopen maand waren €323,23 kwijt aan boodschappen. Ondanks dat we vaker bij de bakker en slager zijn geweest voor extraatjes ben ik hier heel erg blij mee!